perjantai 21. marraskuuta 2008

Porkkanalaatikko (ilman riisiä)

Meillä on ensi viikonloppuna äitiystävän kanssa jouluruokatalkoot, teemme laatikot paistoa vaille valmiiksi. Sitä varten kaivoin esiin taas Emännän keittokirjan, josta aiemminkin on ollut puhe. Sieltä löytyi porkkanalaatikon ohje, joka vaikutti huomattavasti paremmalta kuin se meidän joulupöydästä usein puuttuva riisiversio. Lanttulaatikko "Valmistetaan samoin kuin Porkkanalaatikko".

6 hengelle

3/4 kg porkkanoita
vettä
suolaa
2½ dl survottuja korppuja
2½ dl maitoa
3 rkl sulattua voita
2 munaa
suolaa
sokeria
(hienonn. muskottia)

Porkkanat huuhdotaan puhtaiksi ja keitetään pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Sitte ne kuoritaan ja hienonnetaan raastimella, jolloin muut yllämainitut ainekset hämmennetään sekaan. Seos kaadetaan voideltuun vuokaan ja paistetaan uunissa.

Ei kommentteja: