perjantai 19. elokuuta 2011

Punajuuri-pastakastike

Näköjään on unohtunut kirjata tämä syysruokien aatelinen. Korjataan ongelma välittömästi. Paljon suloisemman väristä ei ruoka voisi olla ilman keinotekoisia aineita! Vegaani korvaa tuorejuuston haluamallaan ruokakermaa muistuttavalla valmisteella (2 dl) ja laittaa paljon yrttejä sekaan, esimerkiksi provencen tai salviaa tai mitä nyt sattuu maistumaan. Viola on lihaa välttävälle varmin vaihtoehto juustoksi, Creme Bonjoureissa on usein liivatetta. Tästä syö kaksi aikuista.


2 rkl oliiviöljyä
1 (puna)sipuli
1-2 kynttä valkosipulia
(meidän lähitilalta saa niin vahvoja tuoreita valkosipuleita että jos laittaa edes yhden kokonaisen kynnen, tuntee syöneensä)
2-3 keskikokoista punajuurta
1 pkt tuorejuustoa, esim. Violan yrtti-pippuri
1 pkt tuorepastaa
(pinaatti, jos askartelet itse laita esim. nokkosta taikinaan)
päälle raastetaan vähän parmesania

Hienonna sipulit, kuullota öljyssä. Raasta punajuuri joukkoon. Anna paistua sen aikaa kun kiehautat pastaveden ja laitat pastan kiehumaan. Loppuvaiheessa sekoita tuorejuusto joukkoon. Asettele lautasille valmiiksi, ensin pasta, päälle kastike ja lopuksi parmesan.

Ei kommentteja: