torstai 18. elokuuta 2011

Uuniperunat

Tuli tuossa pari päivää sitten kaverin kanssa puhe, ettei hän ole koskaan kokeillut uuniperunaa. Nyt on rosamundan uusi sato parhaimmillaan, joten kun äsken laitoin perunat uuniin, ajattelin antaa jotain vinkkejä odotellessa. Valitse mahdollisimman tasakokoisia perunoita, jotta kypsyvät samaan aikaan. Yleensä n.2 kpl nyrkin kokoista perunaa syöjää kohti. Pese, laita uuniin ritilän päälle, anna paistua 200C noin tunti. Halkaise kypsä peruna ja laita voita väliin. Tarjoa lisukkeena tai esim. salaatin ja kastikkeen kanssa:

kermaviili
1/2 tl sokeria
ripaus sitruunamehua
ripaus viherpippuria
1 tl yrttejä

Lisäksi esimerkiksi sinihomejuustoa, kaprista, fetaa tai mitä sattuu maistumaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Jos ne laittaa folion sisälle huolellisesti ja sitten uuniin, saa maistaa uunissa keitettyjä perunoita jotka eivät maistu UUNIPERUNOILLE ollenkaan.