perjantai 26. elokuuta 2011

Sienimuhennos juureksilla

Mun ruoanlaitto on erityisesti näin sadonkorjuuaikaan sellaista että katson mitä herkkuja jääkaappiin on kulkeutunut ja sitten alan tehdä ruokaa, joka muotoutuu matkan varrella joksikin. Tänään teki mieli jotain sienistroganoffin tyylistä kun oli paljon kanttarelleja mutta toisaalta oli myös paljon herkullisia vastanostettuja juureksia. Loin niistä tällaisen muhennoksen ja hyvää oli. Erityishuomio mausteiden puuttumiseen, halusin että aineksien oma, hyvä maku erottuu.

1 rkl rypsiöljyä
2 rkl voita
1 valkosipulin kynsi
1 (puna)sipuli
1 iso palsternakka
1 iso porkkana
2 dl kanttarelleja
1 dl kesäkurpitsaa
1 suolakurkku
puoli tuubia tomaattipyrettä
1 smetana

Freesaa sipulit öljy-voiseoksessa. Lisää hienonnetut juurekset, anna paistua niin että saa väriä. Lisää hienonnetut sienet ja kurpitsa. Anna hautua sen aikaa että lisäke (esim. perunamuusi tai riisi) valmistuu. Lopuksi lisää muut aineet.

Ei kommentteja: