lauantai 24. toukokuuta 2008

Raparperi-mansikkapiiras

Tämä on kummitädin reseptistä isoäidin syntymäpäiviä varten muokattu varsin kesäinen, herkullinen ja helppo piirakka. Aineiden määrät ovat jälleen likiarvoja, jos jotain löytyy kotoa vähemmän voi sen sijaan käyttää jotain vastaavaa tuotetta. Ainoa, josta kannattaa pitää kiinni, on munien määrä täytteessä.

Pohja

150 gr keksejä (esim. Digestive)
75 gr sulatettua ja jäähdytettyä tai juoksevaa margariinia

Väliin

2-3 dl raparperia pilkottuna
ripaus sokeria
2 dl mansikkaa murskattuna (pakastettu käy ihan hyvin)

Täyte

200 gr maustamatonta tuorejuustoa (Viola-juusto on Suomessa ainoa kasvissyöjille sopiva, muissa on liivatetta)
200 gr Vanilja-rahkaa
2 dl maustamatonta jugurttia
1 dl sokeria
3 kananmunaa

Koristeeksi
100 gr tuoretta mansikkaa

Murskaa keksit. Helpoiten tämä käy laittamalla ne muovipussiin ja astumalla päälle muutamaan kertaan. Älä sulje pussin suuta, muuten keksinmurut räjähtävät pitkin keittiötä! Sekoita margariinin kanssa ja taputtele voidellun rengasvuoan pohjalle. Asettele sen päälle kerrokseksi pilkottu raparperi, ripottele hieman sokeria niille. Lisää murskatut mansikat. Sekoita kaikki täytteen aineet ja kaada piirakkavuokaan. Paista 175 C vajaa tunti tai kunnes täyte on hyytynyt (tämä selviää ravistamalla vuokaa varovasti).

Anna jäähtyä vuoassa. Kun piirakka on jäähtynyt tarpeeksi, ota se irti ja koristele halkaistuilla mansikoilla jotka näyttää vähän sydämiltä.

Ei kommentteja: