lauantai 31. toukokuuta 2008

Kahvijäätelö

Coffee Ice Cream

Kopioitu suoraan osoiteesta Elise.com (Elise Bauer) joka varasti reseptin Lebovitzilta kirjasta The Perfect Scoop eli täydellinen jäätelökauha.

3 dl täysmaitoa

2 dl sokeria

1 dl espresso kahvin poroja

ripaus suolaa

3 dl kuohukermaa

5 keltuaista

¼ tl vanilja ekstraktia tai mieluummin vaniljasokeria n ½ dl (ei vanilliini, joka on keinoaine)

himppa jauhettua kahvia

Kuumenna maito, sokeri, jauhettu kahvi, suola ja desi kermaa kunnes se höyryää, muttei kiehu. Laita kansi päälle ja anna vetäytyä tunti huoneenlämmössä.

Kaada loppukermasta metallikulhoon, ja laita se jäiden päälle odottamaan. Laita myös siivilä sen päälle ettet unohda.

Kuumenna maitokahvi uudestaan, erikseen vispaa keltuaiset. Kaada kahvimaito munille varovasti, vähitellen ja vispaten ettei keltuainen muutu kokkeliksi.

Kaada munamaitokahvi takaisin kattilaan ja keitä sitä varovasti kunnes seos paksunee. Kokeile niin että puukauhan taustaan vedät sormella juovan, jos se ei "täyty" on seos valmista. Jopa 10 min.

Siilaa kerman päälle ja lisää vanilliini tai vaniljasokeri.

Laita sekaan hiukan kahvin poroja ja kunnon loraus votkaa, joka edistää kiderakennetta.

Viilennä ja jäädytä.

Ei kommentteja: