maanantai 5. toukokuuta 2008

Suppilovahvero-keitto

Tähän aikaan vuotta iskee pakkasen tyhjennysinto, siispä tein vanhaa suosikkiani suppiskeittoa. On ihan maailman parasta. Tämän reseptin kehittely alkoi noin 13 vuotta sitten, kun erään ystävän kanssa lintsasimme koulusta ja lähdimme maalle poimimaan suppiksia. Silloin käytettiin aineita, joita oli mukaan sattunut tulemaan ja sama periaate toimii nykyäänkin. Ei tarvitse lähteä erikseen kauppaan, jos vain on jotain maitotuotteita ja jotain oluen kaltaista kotona. Väitän, että yksin tämän ohjeen ansiosta päivä oli huomattavasti paremmin kulutettu mökillä kuin koulun penkillä!

1 keltasipuli
1 valkosipulin kynsi
2 rkl rypsiöljyä
3 rkl vehnäjauhoa
5 dl kasvislientä
2-4 dl höyrytettyjä (tai ryöpättyjä) suppilovahveroita
2 dl (ruoka)kermaa
1 dl kotikaljaa tai pilsneriä
50 gr Mustapekka-juustoa
ripaus suolaa tarvittaessa

Kuullota pilkotut sipulit öljyssä. Lisää vehnäjauho, sekoita voimakkaasti. Lisää kasvisliemi vähän kerrassaan koko ajan sekoittaen. Lisää hienonnetut sienet, anna kiehua hiljaisella lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää loput aineet, anna kuplia vielä n. 5 minuuttia.

Ei kommentteja: