lauantai 7. tammikuuta 2012

Paholaisen munat


Paholaisen munat

6 kovaksi keitettyä munaa.

Laita munat edellisenä päivänä kallelleen, jotta keltuainen menee keskelle.


Käytä kaksi viikkoa vanhoja munia, saat kuoret paremmin irti.

Jos ostat kaupasta, ota niitä joiden myyntipäivä on menossa umpeen.

Laita 7 munaa veteen niin että munat juuri peittyvät. Keitä melkein

kovimmalla lämmöllä kunnes höyryää ja isoja kuplia muodostuu.

Ota kattila hellalta, kaada päälle 1 rkl etikkaa, odota 20 minuuttia.

Jos munaa keittää koko ajan, tulee valkuaisesta kumia. Myös keltuaisen

ja valkuaisen väliin muodostuu rikkirengas joka haisee ja maistuu ulolta.

Sitten otat munat pannusta, laitat ne kuvan osoittamalla tavalla vehkeeseen niin saat veitikoita sydämiä.

Kannattaa laittaa "V" vaikka muovista, niin kestää.

Anna jäähtyä.

1 dl majoneesia - munankeltuainen vispataan kupin pohjalle ja siihen vispataan

öljyä tipoittain kunnes jäykkenee. Mitä enemmän öljyä, sitä jäykempää. Pidä huolta että aineet ovat saman lämpöisiä.

himppa sinappijauhetta

saman verran etikkaa

suolaa

pippuria

paprikajauhetta koristeeksi

Keltuaiset pois, haarukalla muusiksi. Sekoita kaikki -no ei tietysti paprikaa, ota uudestaan esille kun koristelet. Sullo nätisti valkuaiseen.

6 hard-cooked eggs, peeled and cut lengthwise
¼ cup Light Mayonnaise or Salad Dressing
½ teaspoon dry ground mustard
½ teaspoon white vinegar
1/8 teaspoon salt
¼ teaspoon ground black pepper
Paprika for garnish

Pop out (remove) the egg yolks to a small bowl and mash with a fork. Add mayonnaise, mustard powder, vinegar, salt and pepper and mix thoroughly. Fill the empty egg white shells with the mixture and sprinkle lightly with paprika.

Cover lightly with plastic wrap and refrigerate for up to one day before serving.

Ei kommentteja: