lauantai 14. tammikuuta 2012

Sinappi

Meidän perheessä on ollut vähän maansurua siitä asti kun allerginen puolisoni huomasi, että niin Turun kuin Aurankin sinappi sisältää chiliä ja cayennepippuria. Olen suunnitellut pitkään, että yrittäisin kotikeittiössä vastaavaa, mutta jotenkin on tuntunut niin kovin hankalalta. Dijon-tyyppisistä kun hän ei pidä ja siksi aina sen harvan kerran kun saa makkaraa tai haluaisi lämmintä leipää, on ollut naama pitkällä. Nyt tein ensimmäisen testierän ja siihen meni ajatteluineen huimat 5min. Hajun perusteella aika lähellä, odotetaan tuomiota :)

60 ml Colman's sinappijauhetta
50 ml vettä
ad 60 ml asti rypsiöljyä, agavesiirappia ja punaviinietikkaa
suolaa
1 tl soijakastiketta
1 tl ruskeaa suurusta

Sekoita muut aineet kattilassa, ripottele suurus päälle. Anna kiehahtaa, sekoita 1 min ajan. Jäähdytä.

----------
Lähetetty Nokia-puhelimesta

2 kommenttia:

Hildur kirjoitti...

Tarvitsee lisää sokeria ja on liian tulinen.

Hildur kirjoitti...

Tämä siis oma arvioni. Muru totesi kiltisti että "iha ok" mikä voi tarkoittaa mitä tahansa alkaen siitä että "Kiitos, rakas. Tämä on parasta sinappia mitä ikinä olen maistanut!" päättyen "Huh. Aikamoista moskaa, mut kiitos kun teit." Täytyy kuitenkin vielä virittää. Ehkä enemmän öljyä ja etikkaa? Ihan sokerisokeria?