perjantai 13. tammikuuta 2012

Tater tots

No niin, listan ensimmäinen ihmeruoka on tehty. Tämä on amerikkalaisen yrityksen neronleimaus, käytetään perunatuotteista ylijäävä hyödyksi. Näitä ilmeisesti saa ostettua pakkasesta siellä. Käytännössähän nämä on kuin pieniä röstiperunoita. Ainakaan tällä ohjeella itsetehtynä ei tunnu ihan vaivan arvoiselta, mutta mikä minä olen moittimaan vieraita ruokakulttuureja. Säästin loput pakkaseen suunniteltua laatikkoruokaa varten.

10 kuoretonta kovaksi keitettyä perunaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
3/4 dl vehnäjauhoa
suolaa, pippuria

paistamiseen n. 2 dl rypsiöljyä

Raasta peruna ja hienonna sipulit. Sekoita loputkin aineet joukkoon. Pyörittele palloja, litistä pallot. Uppopaista melko kuumassa rasvassa ruskeaksi molemmin puolin. Valuta talouspaperin tai vauvan harson päällä. Paista uunissa 175C puoli tuntia.

Ei kommentteja: