perjantai 24. syyskuuta 2010

Mustatorvisienikeitto

Tämä ei ole mitenkään erityinen resepti. En ole keksinyt jotain fantastista uutta ideaa tai jänittävää tuunailua. Tämä on yksinkertaisesti helppo ja herkullinen perusversio klassikosta.

50 gr voita
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
½ litraa tuoretta mustatorvisientä
2 rkl vehnäjauhoa
½ litraa kasvislientä
2 dl ruokakermaa
½ pkt Koskenlaskija-juustoa
1 tl kuivaa timjamia

Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli voissa. Lisää sienet ja anna muhia hetken jotta niistä alkaa irrota nestettä. Ripottele päälle jauhot, anna kypsyä pari minuuttia. Päälle kuuma kasvisliemi, anna hautua noin 5 min. Lisää kerma, juusto pieninä paloina ja timjami. Sekoittele kunnes juusto on sulanut.

Ei kommentteja: