lauantai 25. syyskuuta 2010

Pilvi ja papukaija

Tämäkään ei ole mikään ihmeellinen kulinaristinen luomus, aika peruskauraa (vaikka tietenkin maittavaa sellaista). Se ansaitsee kuitenkin päästä julkisuuteen lapsen ruoalle antaman hauskan nimen vuoksi. "Pilviä ja papukaijaa" voisi arkisemmin olla Polentaa ja papukastiketta, mutta silloin se olisi myös hyvin paljon tylsempää. Lapsista on hauska noukkia kirkkaanvärisiä ruoka-aineita kastikkeen joukosta.

Pilvet

8 dl kasvislientä (suolatonta, natriumglutamaatitonta)
2 dl polentaryynejä
½ dl oliiviöljyä

Sekoita polenta kiehuvan veden joukkoon, johon on lisätty öljyä. Keitä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia välillä sekoitellen. Muotoile lusikan avulla puurosta "pilviä". Halutessasi voit vielä paistaa pallerot kuumassa öljyssä, mutta sitten ne eivät enää näytä pilviltä.

Papukaija

1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
1 prk kidneypapuja
1 sokerinpala (viemään tölkin maku tomaatista)
1 dl pakastettua maissia
1 dl pakastettuja herneitä
1 dl pinaattia hienonnettuna
2 tl yrttejä, esim. Provencen

Freesaa sipulit. Lisää muut aineet ja sekoittele hiljakseen noin 10 minuuttia.

Pinnalle aikuisille sormisuolaa, esim. Maldon.

Ei kommentteja: