maanantai 13. syyskuuta 2010

Shakshuka Munaa ja tomaattia



Palestiinalais - israelilaista ruokaa



4 iso kypsää tomaattia - otin luumutomaatteja purkissa
2 sipulia
1 valkosipulin kynsi
2 paprikaa
1 - 2 cm punaista chiliä
1 kourallinen pinaattia - kaadoin kuumaa vettä päälle ja laitoin heti kylmään veteen, silppusin
6 pientä keitettyä perunaa -suomalaiseen makuun!
muna per syöjä

Ruskistin sipulit ja paprikat erikseen. Chili meni paprikoiden kanssa.
Lisäsin pinaatin.
Maustoin ihan vähän kanelia, kuminaa, fenkolinsiemeniä, pippuria ja suolaa.

Tomaatti päälle, annoin muhia n. 15 minuuttia.
Kuumat perunat joukkoon, munat rikki päälle ja kansi päälle.
Kun munat ovat hyytyneet, on ruoka valmis.

Ehkä voisi jemmata fetaa joukkoon, perunan sijaan laittaa papuja.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää koiran oksennukselta, mutta on hyvää!