keskiviikko 2. huhtikuuta 2008

Chili sin Carne

Yksi raskauden hauskimpia puolia minulla on, että lähes kaikki ruuat joista kuulee tai lukee, saa aikaan välittömän mielihalun (kuten kolme voileipäkakkua kahden viikon sisään). Niinpä äidin kanssa tänään käyty skype-keskustelu sai aikaan vimmatun halun tehdä Chili sin Carnea, joka heillä oli juuri menossa pataan. Googlasin ja löysin Puoli kiloa voita-blogista loistavan oloisen ohjeen, jota lähdin soveltamaan sen mukaan mitä kaapista valmiiksi löytyi ja mikä hyvältä tuntui. Näin tein:


Chili sin Carne

2 dl kiehautettua vettä
1 tl kasvisliemijauhetta
2 tl tomaattipyrettä
½ tl jeeraa (eli juustokuminaa)
1 kuiva bird's eye chili murskana
4 tippaa Tabascoa
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
1½ dl tummaa soijarouhetta

Sekoita veden joukkoon mausteet ja lisää soijarouhe. Anna liota noin puoli tuntia ja sen jälkeen ala valmistella loppuruokaa:

1 punasipuli silputtuna
4 kynttä valkosipulia silppuna
3 rkl rypsiöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk ruskeita papuja huuhdottuna (kidneypavut olisi olleet parempia)
lopputuubi tomaattipyrettä
1 dl vettä
1 rkl hunajaa
2 tl tummaa kaakaojauhetta (ei makeutettua)
2 kpl kuivaa bird's eye chiliä murskana
½ tl jeeraa (eli juustokuminaa)
mustapippuria myllystä

Kuullota sipulit mielellään valurautapadassa tai laakeassa kasarissa. Lisää loput aineet, anna kuplia hiljalleen noin tunti. Lisää soijarouhe ja anna kuplia vielä vartti. Tarjoa riisin kanssa.

Ei kommentteja: