sunnuntai 13. huhtikuuta 2008

Tapenade

Tämä on meillä kevään ja kesän suosikkiherkkua. Sitä yleensä tarjoillaan joko grilliruokien seurana tai sitten alkupalana patonginjämistä paahdettujen "lanttien" kanssa (viipaloi ½ cm paksuisiksi paloiksi, paahda miedolla lämmöllä n. 100C uunissa 10-20 min kunnes rapeita ja kuivia). Alkuperäiseen reseptiin toki kuuluu anjovista, mutta mielestäni tämä on jopa parempaa.
1 tlk calamata-oliiveja tai vihreitä oliiveja
1 tlk caprista
2 valkosipulinkynttä
½ tl timjamia
1 rkl Dijon-sinappia
½ rkl sitruunan mehua
3 rkl tuoretta persiljaa
mustapippuria

Poista oliiveista kivet. Heitä kaikki blenderiin tai tehosekoittajaan ja anna käydä kunnes tahna on lähes tasaista, pientä puruvastusta saa jäädä. Säilyy kylmässä.

Ei kommentteja: