tiistai 29. huhtikuuta 2008

Parsaa taas

Parsan laitto on kuin kehonrakennus ja voimaharjoittelu; täynnä myyttejä.

1. Hyvä jos on parsakattila.
Meillä keitetään parsat teflon paistinpannulla äkkiä suolaisessa vedessä. Makuullaan.
Usein "grillataan" vihreät parsat samalla pannulla oliiviöljyn ja chilin sekä Maldonin että mustapippurin kanssa.
2. Hyvä jos jaksaa kuoria.
Vihreän parsan kitkeryys on ENITEN silmuissa jotka kannattaa nyppiä pois.
Kun on nypitty, kannattaa mainita syöjille että nöin on tehty, parantaa ilmapiiriä.
3. Sentti pois tyvestä
Ahaa, nyt ollaan tosi asiassa.
Ota parsaa kiinni alapäästä, toisella kädellä melko läheltä kiinnipitokohtaa, taivuta ja kas, parsa katkeaa juuri siitä kohdasta mistä puiseva osuus alkaa.

Minkä kanssa:

Bearnaise
Hollandaise
Mousseline
Voisula - vain valkoisille
Voita, oliiviöljyä, sitruunamehua
Vatkattua voita sitruunamehun kanssa
Hannelen, silloin parasta!

1 kommentti:

Hildur kirjoitti...

Jos grillaa parsat paistinpannulla, keitetäänkö niitä kumminkin ensin?