perjantai 4. huhtikuuta 2008

Kreikkalainen salaatti (Horiatiki)

Tämä on nyt viime viikkoina ollut ruokalistalla vähintään kerran viikossa, kun merkillisellä tavalla paranin yhtäkkiä tomaattiallergiasta. Parasta tulee, kun kaikki vihannekset ovat huoneen lämpöisiä, täydellisen kypsiä ja reilun kokoisina paloina (sipuli ohuen ohuina renkaina tai renkaan puolikkaina). Reseptejä on varmasti yhtä monta kuin kokkejakin, mutta näin teen itse kahden hengen annoksen:

2 tomaattia
15 cm pätkä kurkkua
½ punasipuli tai 1 salottisipuli
1 paketti kovaa fetaa (ei mitään apetinan huijausversiota)
10 mustaa kivellistä kalamata-oliivia
1 rkl herbes de provence-yrttisekoitusta
1 tl punaviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä

Pilkotaan, asetellaan nätisti laakealle lautaselle niin että kurkku ja tomaatti pohjalle, sitten muuta. Oliivit päällimmäiseksi koristamaan. Ripottele päälle yrtit, etikka ja öljy.

Ei kommentteja: