lauantai 12. huhtikuuta 2008

Pinaattia kikherneiden kanssa

Pinaatti kik häsä

intialainen nimi seuraa jos löytyy


Maustesekoitus oli mitä kaapista löytyy:

kumina

chilijauhe

kardemumma (1 papu)

garam masala

fenkolin siemen

kaneli


Hienonsin morttelissa ja paahdoin pannulla 2 minuuttia;

lisäsin

korianteri

sinapinsiemen kun olin laittanut jäähtymään

Öljyä pannuun ja

sipuli pihvisipuliksi leikattuna

sekä mausteet. Chiliä -punaista- sopivasti 0,3 mm palasina. Paistoin ehkä 3 min.

Chilin määrä tässä oli ehkä € kolikon kokoinen siivu silputtuna. Tasan oikea määrä!

Herkkusientä palasina -näitä kannattaa paistaa miedolla lämmöllä erikseen jotta vesi haihtuu ja maku tulee paremmin esille. Voit laittaa kuivattuja tatteja, suppilovahveroita jne sekaan ja saat kaikkiin "jalomman" maun. Toimii kaikissa keittiöissä, jopa ranskalaisessa - trust me, I tried!

kik herneitä purkista saa toki liottaa, keittää jne itse mutta silloin pitää kyllä miettiä viisi päivää etukäteen ruokiansa

tomaattimurskaa purkista voi myös ottaa tuoreita jne

tomaattipyreetä tuubista Auttaa syöpää vastaan joten tyrkätään joka ruokaan jos voi.

kananmunan kokoinen pala jamssia 5 x 5 mm paloina. Tämä jäi yli lounaalta.


Kun koko massa on kiehunut jonkun aikaa maista ja lisää suolaa, seesamiöljyä, sitruunamehua jos tarvitsee, sweet chili dip Thai jops haluat, mitä vain maustetta joka puuttuu....


Päälle tuuman kerros tuoretta pinaattia, sen päälle fetaa palasina.


Kansi kiinni 5 minuuttia, sitten kerran sekoitus ja eikun syömään!

Ei kommentteja: