Vuohenjuusto-punajuurisalaatti kahdelle
1 iso tai 2 pientä punajuurta, raakaa
n. 100 g vuohenjuustoa; fetakin käy
pieni punasipuli, ohuina renkaina
kourallinen tuoreyrttejä, esim. kirveliä ja basilikaa, tai minttua ja persiljaa
manteleita, wal-pähkinöitä tai pinjansiemeniä kuivalla pannulla tai uunissa paahdettuina ja rouhittuina
vinaigrette: 3 rkl öljyä + 1 rkl etikkaa (tai sitruunamehua), vähän suolaa, pippuria ja vettä sekoitettuna maun mukaan
Keitä punajuuri kuorineen ja osa varsia leikkaamatta pois (ettei väri mene keitinveteen) kypsäksi. Koosta riippuen vie 30-60 minuuttia. Kuori ja leikkaa siivuiksi. Hyvä vaihtoehto on myös kuoria ja leikata raaka punajuuri siivuiksi ja paahtaa kypsäksi uunissa vähällä öljyllä siveltynä (samalla kuin pähkinät). Maku on myös paahdettuna täyteläisempi ja kypsyminen nopeampaa siivujen paksuudesta riippuen. Kokoa salaatti niin että punajuurisiivujen päälle tulee feta, sitten sipulirenkaat ja pähkinät. Lopuksi vähän pienityt yrtit ja vinaigrette. Tarjoa esim. alkupalaksi, vaikka salaatinlehtipedillä ja hyvän leivän kera.
Alkuperäinen salaatin ohje on kuuluisasta espanjalaisesta tapasbaarista, Lontoon Tapas Brindisista. Olen muutellut ja lisännyt joitakin vaihtoehtoja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti