lauantai 5. huhtikuuta 2008

Vuohenjuusto-punajuurisalaatti

Vuohenjuusto-punajuurisalaatti kahdelle

1 iso tai 2 pientä punajuurta, raakaa

n. 100 g vuohenjuustoa; fetakin käy

pieni punasipuli, ohuina renkaina

kourallinen tuoreyrttejä, esim. kirveliä ja basilikaa, tai minttua ja persiljaa

manteleita, wal-pähkinöitä tai pinjansiemeniä kuivalla pannulla tai uunissa paahdettuina ja rouhittuina

vinaigrette: 3 rkl öljyä + 1 rkl etikkaa (tai sitruunamehua), vähän suolaa, pippuria ja vettä sekoitettuna maun mukaan

Keitä punajuuri kuorineen ja osa varsia leikkaamatta pois (ettei väri mene keitinveteen) kypsäksi. Koosta riippuen vie 30-60 minuuttia. Kuori ja leikkaa siivuiksi. Hyvä vaihtoehto on myös kuoria ja leikata raaka punajuuri siivuiksi ja paahtaa kypsäksi uunissa vähällä öljyllä siveltynä (samalla kuin pähkinät). Maku on myös paahdettuna täyteläisempi ja kypsyminen nopeampaa siivujen paksuudesta riippuen. Kokoa salaatti niin että punajuurisiivujen päälle tulee feta, sitten sipulirenkaat ja pähkinät. Lopuksi vähän pienityt yrtit ja vinaigrette. Tarjoa esim. alkupalaksi, vaikka salaatinlehtipedillä ja hyvän leivän kera.

Alkuperäinen salaatin ohje on kuuluisasta espanjalaisesta tapasbaarista, Lontoon Tapas Brindisista. Olen muutellut ja lisännyt joitakin vaihtoehtoja oman kokemukseni mukaan.

Ei kommentteja: