sunnuntai 20. huhtikuuta 2008

Shampanjarisotto



Helppo resepti. Tuo reseptikuvan shampanjan määrä on kyllä liian vähäinen, sillä mitä muuta tämän kanssa tarjotaan ja keittiössä nautitaan kuin shampanjaa!

Tämä sopii pitkään illalliseen väliruuaksi tai Valentinen illan pääruuaksi jos alkuruoka on hiukan näyttävämpi. Suklaa sopii shampanjan kanssa jälkiruuaksi.

300 g arborio tai vialone nano tai carnaroli riisiä
Shalottisipuli silputtuna HUOM: jos ei shalottisipulia tai jos se tuntuu kirpeältä, laita hakattu sipuli vaippakankaaseen, purista neste pois ja käytä kuiva sipuli.
Lasi + 5 dl shampanjaa
1/2 litraa kasvislientä
50 grammaa parmesaania raastettuna

Kaada itsellesi lasi shampanjaa ja varaa loppu risottoon. EI toisin päin.
Stockmann opettaa risoton teon näin:
Leikkaa sipuli pieneksi silpuksi. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Kuullota sipulia kasarissa muutama minuutti.

Lisää riisi ja sekoita.


(tässä vaiheessa laitetaan puolet shampanjasta)

Lisää kuullotettuun riisiin kauhallinen kiehuvaa lientä.

Kun neste on imeytynyt, lisää kuumaa lientä aina kauhallinen kerrallaan. Muista sekoittaa säännöllisesti.

Lisää lopuksi loppu shampanjasta. Nesteen imeytyminen kestää n. 18min. Risotto on valmiina löysähköä ja puuromaista ja se tarjotaan syviltä lautasilta.

Tästä Stockan ohjeesta jäi siis pois sen parmesaanin ja voinokareen lisääminen viimeisen shampanjan laiton jälkeen.

Tässä on kuva oikean tyyppisestä risoton paksuudesta. Marjat ovat rosé-pippureita.

Ei kommentteja: