lauantai 5. huhtikuuta 2008

Tiramisú kuudelle


16 pitkänomaista pikkuleipää

kupillinen vahvaa kahvia

250 g mascarponea

2 munaa, valkuaiset ja keltuaiset erotettuina

4 rkl sokeria

Täydellinen tiramisu on harmoninen esimerkki agrodolcesta, makutasapainosta kermaisuuden ja makean, sekä kitkerän kahvin ja kaakaon välillä. Ruoka syntyi trevisolaisessa ravintolassa nimeltään le Beccherie, jossa se kehitettiin piristämään ja vahvistamaan synnytyksen väsyttämää uutta äitiä. Siitä nimi Tiramisú, joka tarkoittaa pick-me-up.

Vispaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita mukaan mascarpone.

Vispaa valkuaiset jäykäksi vaahdoksi ja lisää mascarponeseokseen.

Tee vahvaa suodatinkahvia (itse huijaan joskus ja ostan espresson kahvilasta), kasta kahdeksan pikkuleipää kahviin yksi kerrallaan. Älä kuitenkaan liota niitä kahvissa kuin viisi sekuntia.

Laita pikkuleivät matalan astian pohjalle.

Lusikoi puolet mascarponesta päälle.

Kasta kahdeksan pikkuleipää kahviin yksi kerrallaan. Älä kuitenkaan liota niitä kahvissa kuin viisi sekuntia.

Laita ne mascarponen päälle.

Lusikoi loput mascarponesta päälle.

Tasoita pinta veitsellä tai lusikalla ja sirottele päälle vahva kerros kaakaojauhetta.

Jääkaappiin kunnes on täysin kylmää.

Ei kommentteja: