lauantai 19. huhtikuuta 2008

Perunasta tosi helposti

Ota uuniperunoita tai muunlaisia perunoita maun mukaan.

1-vaihtoehto: leikkaa pitkittäin halki ja palaset vielä kerran halki jotta saat "veneperunoita"
Nämä voi laittaa pussiin, kaataa perään VÄHÄN oliiviöljyä, suolaa (maldonia!) ja pippuria myllystä ja sekoittaa.
2-vaihtoehto: leikkaa noin sentin siivuja pituus- tai poikittaissuuntaan.
Nämä kannattaa ehkä ryöpätä tai jopa keittää viisi - kymmenen minuuttia. Toisaalta voisi keittää kypsiksikin, mutta varo keittämästä muhjuksi.

Palaset, siivut, voi sivellä oliiviöljyllä, voisulalla tai jättää naturelleiksi.

Laita päälle jotain seuraavista:
kuminaa
chiliä
suolaa ja pippuria
munankeltuaista vispattuna sinapin kanssa, lisää juustoraastetta
juustoraastetta
chiliöljyä
muita mausteita huvin ja maun mukaan.

Uuniin 220 astetta kunnes ruskeita.
Osa kakkosista kannattaa jopa grillata jos peruna on keitetty kypsäksi.

Ykkönen sopii ruokien lisäkkeeksi, kakkonen esim alkupalaksi shampanjan kanssa.
Kakkonen menee oluen kanssa filmiä katsoessa.
Jos kakkoset onnistuvat tosi hyvin voi niitä tarjota kylminäkin.

Ei kommentteja: