Siitä saa jotain hyvin syvää tyydytystä, että voi etsi luonnosta syötävää. Erityisesti näin keväällä luonnon herääminen saa suorastaan romanttiseksi. Siksi kauden ensimmäiset nokkosletut tuoreista nokkosista ovat poikkeuksetta juhlavaa ruokaa.
2 kananmunaa
5 dl maitoa
2½ dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
100 g (raakana vajaa litran pakastepussi) ryöpättyjä tai nuoria silputtuja nokkosen lehtiä
Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon muut aineet. Anna taikinan turvota vähintään ½ tuntia.
Paista pieniksi letuiksi.
sunnuntai 6. huhtikuuta 2008
Nokkosletut
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti