sunnuntai 6. huhtikuuta 2008

Kikherne paistos

Kik-herne

paistos tomaatin ja chilin kanssa

Bill Grangerin resepti (Australialainen itseoppinut kokki)

Alle puoli tuntia ja valmisteluihin mennee 10 minuuttia

2 tl oliiviöljyä
1 punasipuli ohueksi suikaloituna
3 valkosipulin kynttä viipaloituna
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 - 2 vihreätä chiliä. Poista siemenet jos haluat miedompaa, silppua
1 tl suolaa, meillä normaalisti Maldonia
2 x 400g purkki kahviherneitä valutettuna
vajaa dl vettä
1 tl kuminaa
1 kurkumaa jos pidät sen mausta
mustapippuria, ja käytä pippurimyllyä äläkä kaupan jauhamaa
500g kirsikkatomaatteja
100g pieniä pinaatinlehtiä

Lisäkkeeksi tarvitset:
jugurttia
pita-leipää
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria sekä paprikaa

Tee näin:

Kuumenna paistinpannu keskikuumalla liedellä

Lisää öljy, vs, inkivääri, chilit ja suola.

keitä viisi min -tai kunnes sipuli pehmenee, sekoittele
Lisää kikherneet ja vesi, kumina, kurkkuma ja pippuria

keitä viisi min tai kunnes vesi haihtuu
Lisää tomaatit

keitä pari minuuttia kunnes pehmenevät
Ota pois liedeltä ja tarkista maku

Hämmeenä pinaatit mukaan ja laita jugurttia päälle

Jos haluat tehdä pitasta hieman erikoisempaa: revi leivät paloiksi, ripottele päälle oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja paprikaa.

Laita uuniin 180 C kunnes rapeita



Ei kommentteja: