keskiviikko 16. huhtikuuta 2008

Tabbouleh quinoasta

Tämä on Hildurin äidin resepti. Täydellinen kevätruoka taas kerran, hyvä esimerkiksi juhlissa jos vieraat tulevat syömään eri aikaan. Totta kai myös arki saa olla juhlaa vaikka joka päivä. Tästä tulee neljälle hengelle.

3 dl quinoaa (määrä keittämätöntä)
2-3 tomaattia
puolikas kurkku
4-5 kevätsipulia varsineen tai 1 tavallinen sipuli (itse laitoin molempia, sekä muutaman kevätsipulin että puolikkaan tavallista)
1 pieni valkosipulinkynsi
2 sitruunan mehu
4 rkl oliiviöljyä
nippu persiljaa (mielellään sileälehtistä)
3-4 mintunoksaa
suolaa ja pippuria

Aloita quinoasta. Huuhtele jyvät pariin kertaan vedessä, valuta. Laita kylmään veteen kattilaan, noin 7 dl. Anna veden kiehahtaa ja sitten alenna lämpö hiljalleen kuplivaksi vedeksi. Keitä vielä 15-20 min eli kunnes jyvät ovat muuttuneet läpikuultaviksi. Jos vettä on kattilassa, kaada se pois. Samantien vielä kuumiin jyviin lisää melkein kaikki sitruunamehu ja oliiviöljy, samoin hiukan suolaa ja pippuria, jotta maut imeytyisivät.

Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Paloittele niin pieneksi kuin viitsit. Pilko kurkku myös pieniksi kuutioiksi ja hienonna sipulit sekä valkosipuli. Silppua persilja (voit pieniä myös varret) ja minttu (ei varsia). Sekoita kaikki nämä yhteen ja loput mehu ja öljy niihin myös.

Lisää quinoa, sekoita. Maista tarvitaanko lisää suolaa tai pippuria. Älä hämmästy että maistuu kirpeän sitruunaiselta, maut tasaantuvat täydellisiksi kun annat seistä pari tuntia kylmässä. Paranee vielä seuraavaan päivään!

Ei kommentteja: