lauantai 12. huhtikuuta 2008

Rajma -papucurry

Rajma (kidney- papu curry)

Olkoonkin alunperin pohjois-intialainen ruoka Rajma on levinnyt ympäri Intiaa.

2 prk papuja, punaisa kidney-papuja, huuhdottuna j avalutettuna

2 rkl öljyä -ei oliivi

1 tl kuminan siemeniä

2 kpl sipulia silppuna

5 cm inkivääriä julienne (tulitikun mallisia mutta sirompia)

6 kpl valkosipulin kynsiä muserrettuna

2 kpl tomaattia isohkoina palasina

2 kpl turetta vihreätä chiliä silputtuna

2 tl korianterijauhetta

1 tl kuminaa jauhettuna

1 tl garam masalaa -piti olla jo tehtynä, resepti löytyy blogista

¼ tl kurkumaa jauhettuna

suolaa

1 l vettä

1 rip asafetida, mauste jota eräs uskonnolinen ryhmä käyttää sipulin sijaan koska eivät saa syödä purjoa, sipulia tai muuta missä voi olla multaa (elämää tai elävää)

koristele silputulla tuoreella korianterilla

Kuumenna öljy ja lisää kuminat. Kun eivät enää pauku ja sihise lisää sipulit ja paista pehmeäksi.

Laita riisivesi kiehumaan.

Lisää vs ja inkivääri, paista 2 minuuttia.

Lisää chilit, tomaatit, koriantrijauhe, kumina, kurkuma ja garam masala. Paista kunnes seos leikkaa eli öljy erottuu masalasta.

Laita riisit kiehumaan.

Laita pavut, vajaa litra (lämmintä) vettä, asafetida, suola ja keitä noin 10 minuuttia kunnes pavut tuntuvat sopivan kypsiltä.

Hieraise kattilaa peruna- tms. survimella pari kertaa jotta saat paksumman kastikkeen.

Laita riisi tarjolle.

Laita tarjolle, ripottele päälle korianteri ja nauti!

Ei kommentteja: